Μέλη

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η εποχή του ζουζού
Κυριακή βράδυ.. Και εκεί που άδειαζα το παραφουσκωμένο βαλιτσάκι του τριημέρου, που πριν από λίγο μου είχε κουνήσει το μαντίλι του αποχαιρετισμού.. ήταν η στιγμή που φύσηξε από τη μπαλκονόπορτα εκείνος ο δροσερός αέρας του Σεπτέμβρη. Αυτός που «μυρίζει» φθινόπωρο και έρχεται για να παρασύρει με το πέρασμα του το άρωμα του αντηλιακού και τη γεύση του αλατιού που έχουν κολλήσει πάνω σου, από τα καλοκαιρινά σου μπάνια.

Close to the end of summer season.. Αντίο στα καλοκαιρινά ξένα μπιτάκια και στις ελληνικές τσιφτεντελιές που άκουγες σε κάθε μπιτσόμπαρο που έλιαζες την κορμάρα σου ολημερίς και ολονυχτίς, με ήλιο και με φεγγάρι.. Αντίο στα κοκτέιλ, στα μπυρόνια και στις κανάτες αγνώστου περιεχομένου που έπινες με την παρέα σου και σε έκαναν να βλέπεις τον κόσμο ομορφότερο μετά από 2-3 γύρους! … «Le πούλ» στους καλοκαιρινούς «έρωτες» της μιας νύχτας για τους «ελεύθερους και ωραίους» και στα hangover των δεσμευμένων για να ξεχάσουν «την Πίτσα την άτιμη που πήγε διακοπές με τις φίλες της και σε παράτησε.. ή τον Μάκη τον γόη που σε έκανε να ζηλεύεις και γυρνούσε από νησί σε νησί με τους φίλους του….»

Και εκεί που μουρμουράς –ΤΟ- σουξέ του καλοκαιριού 2015 «Ζαλίζομαι απ' το πολύ ποτό, τα χείλη σου μυρίζουν αλκοόλ, μα δεν με νοιάζει, δεν με πειράζει, απλώς θέλω να τα γευτώ… Τίκα, τάκα, τίκα, τακ ...»

Συνειδητοποιείς πως ήρθε η εποχή του «ζουζού».

Σκύλες της λύσσας. Στην πόλη ξαμοληθείτε.. Άγαμοι.. Παντρευτείτε.. Και ελεύθεροι.. Δεσμευτείτε!

Η εποχή που έχει ως must τη ζεστή αγκαλιά, τη ζεστή σοκολάτα, το ζεστό γαλλικό με γεύση φουνΔούκι και τις ταινίες του Σαββατοκύριακου, που σε βρίσκουν τυλιγμένο μέσα σε ένα, επίσης, ζεστό, πάπλωμα, με παρέα το amore mio!

Χουχουλιάσματα, ζουζουνίσματα και καυτά φιλιά επιβάλλονται, για να ανεβάσουν τις πολικές θερμοκρασίες του χειμώνα που ακολουθεί ® και βάζεις στα μυαλά σου aerostop για να μην παίρνουν αέρα από τις καλοκαιρινές τρέλες που ακόμα στριφογυρνούν μεθυσμένες στο κεφάλι σου!

Οι δεσμευμένες, ξεφυσούν με ανακούφιση που τελείωσε η εποχή των «πειρασμών» όπου καλοσχηματισμένοι γυναικείοι γλουτοί μόστραραν επιδεικτικά ως οφθαλμόλουτρο στα  μάτια των αγοριών τους..

Οι δεσμευμένοι πάλι, ξεφυσούν για την «παντόφλα» και τη γκρίνια που θα γλιτώσουν και γελούν πονηρά αφού… « το καλό το παλικάρι, ξέρει και άλλο μονοπάτι!» : σερφάρισμα στο “internet”, στο μέρος που ακόμη και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του! ;)

Κάποιοι από αυτούς που ξεκίνησαν μια σχέση μέσα στο κατακαλόκαιρο, δίνουν παράταση, με την ευχή να βγει αστικός μύθος αυτό που λένε ότι « οι καλοκαιρινοί έρωτες τελειώνουν άδοξα!»

Κάποιοι άλλοι πάλι, γουστάρουν όσο ποτέ τη μοναξιά τους, χειμώνα - καλοκαίρι,  και τη βρίσκουν πιο καλά με τον εαυτό τους. Γι’ αυτούς, να σημειώσω ότι η «εποχή ζουζού» είναι άγνωστη, αδιάφορη έως και εμετική!

* Δε πειράζει παιδιααα.. αφήστε εμάς να ζουζουνίσουμε που γουστάρουμε!

Παίρνω τηλέφωνο το amore mio μου «και καλά για να έρθει να δούμε ταινία!».. Βάζω το ραδιόφωνο στο τέρμα.. Βγάζω από το ψυγείο το παγωμένο κρασί, παραγγέλνω φαγητό και εκεί που είμαι έτοιμη να υποδεχτώ την εποχή του «ζουζού» (…..) ακούγεται στο ράδιο το «ζαλίζομαι από το πολύ ποτόο….» για να μου πάρει τα μυαλά και να αρχίσω να τσιφτεντελίζομαι μόνη μου ως άλλη «Μαρία Φεγγαράκη» μέσα στο σπίτι!


ΕΝΤΑΞΕΙΙΙΙ… Έχει μείνει λίγο από-καλόκαιρο ακόμα! Ας μην «παραδώσουμε» ακόμα στο φθινόπωρο τις «κακές» μας συνήθειες! Εξάλλου.. καύσωνα έχει έξω!    ;)