Μέλη

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

"Money____OR___Honey??!"


Money
    OR     Honey?? 

Πολλών γυναικών το όνειρο είναι να βρουν μια μέρα έναν «πρίγκιπα» και να γράψουν το δικό τους παραμύθι.. Να έρθει πάνω στο άσπρο του άλογο, να τους απλώσει το χέρι αποφασιστικά και να τις ταξιδέψει σε μέρη άγνωστα και παραδεισένια. Ακριβά ρούχα, αμάξια, ένα παλάτι για σπίτι με υπηρετικό προσωπικό ως must των περιστάσεων και φυσικά ως background σε όλα αυτά, μια ζωή που συνδυάζει απόλυτα έρωτα και χρήμα..
Και «έζησαν αυτοί καλά και…» κάπως έτσι τελειώνουν όλα τα παραμύθια, όπως και το παραπάνω, διότι επρόκειτο περί ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ..
Στην πραγματικότητα «…εμείς ζούμε καλύτερα» από αυτούς στα παραμύθια??

Αν μελετήσω τα γεγονότα καθαρά μαθηματικά (δηλαδή τελείως τυποποιημένα ώστε να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα με απαγωγή εις άτοπο ή βασισμένο στη λογική και όχι επηρεασμένο από το συναίσθημα ) ..έχω τα εξής:
Έστω ότι βρισκόμαστε σε κοινωνία με 2 ιδιωτικά αγαθά.
Χ= αγαθό «χρήμα/money»= 5 δρχ,        Ψ= αγαθό «Honey»=5δρχ
και θέτω τα αγαθά ως ιδιωτικά γιατί δεν μοιράζονται ελεύθερα σε όλους , διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα και για περιορισμένο αριθμό ατόμων.  Επίσης για να τα αποκτήσεις πρέπει να καταβάλλεις το αντίτιμο- τίμημα…

Ο καταναλωτής Α έχοντας 5 δρχ, μπορεί να αγοράσει  ή το Χ ή το Ψ.
Συμπέρασμα 1 : « Προκειμένου να αποκτήσει το Χ , θυσιάζει το Ψ και το αντίστροφο».

Συμπέρασμα 2: Σε μια κοινωνία λοιπόν που η ζωή κάθε άλλο παρά χαρίζεται, είναι καίριο  ζήτημα το ΤΙ αγαθό θα επιλέξεις να αγοράσεις.

Μεταξύ μας, πάντα από πολύ μικρή με προβλημάτιζε αυτό το ζήτημα. Τι θα έπρεπε να διαλέξω όταν θα ερχόταν εκείνη η «κούφια» ώρα?  Όχι πως με περιμένει έξω από την πόρτα αυτή τη στιγμή ο πρίγκιπας και παράλληλα η λουσάτη του ζωή στο παλάτι.. Ούτε βέβαια με πήραν ακόμα τηλέφωνο από τη μεγάαααλη πολυεθνική που είχα στείλει το βιογραφικό μου.
Ξέρεις ποια λέω μωρέ, την Υ.D.A.F.* που δίνει μηνιαίο μισθό 15.000€ μαζί και μία Maserati για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.
*Y.D.A.F= YourDreamsAlwaysFail , Idiot ! ! ! !

Αλλά έστω ότι είχαμε 2 πιο «ρεαλιστικά» σενάρια :
Στο 1ο , θα ερχόταν ο ιππότης μου, κούκλος, γυμνασμένος, Θεός, τον οποίο ήταν ζήτημα δευτερολέπτων να ερωτευτώ ΦΟΥΛ , και μου έλεγε «Γειά σου, είμαι ο Έρωτας της ζωής σου. Σου προσφέρω αγάπη, τρελό και παθιασμένο έρωτα για ‘μια ζωή’, συντροφικότητα ,προστασία και σεβασμό.. ΑΛΛΑ δεν μπορώ να σου προσφέρω μια πολυτελή ζωή. Ίσως χρειαστεί να φοράς συχνά τα ίδια ρούχα, ίσως τα βράδια σε ζεσταίνει η αγκαλιά μου και όχι το καλοριφέρ, ίσως αντί για χαβιάρι αναγκαστείς να τρως συχνά ξερό ψωμί και ξαναζεσταμένο φαγητό. Δέχεσαι να έρθεις μαζί μου και να παλέψουμε MAZI???....»

Στο 2ο πάλι, την ώρα που ο ιππότης μου , χτυπάει το κουδούνι της πόρτας μου, εγώ δεν το ακούω γιατί μιλάω απορροφημένη στο τηλέφωνο. Με την Πολυεθνική ντεε, όχι με την Μαρίκα.
(*Την Μαρίκα θα την πάρω μετά , να της πω , ότι από Δευτέρα θα την πηγαίνω στη λαϊκή να ψωνίζει, με την νέα μου Maserati και όχι με το λεωφορείο της γραμμής… )
 Η Πολυεθνική λοιπόν, κατενθουσιασμένη με τις απίστευτες χρηματοοικονομικές μου ικανότητες, ζητάει να υπογράψουμε συμβόλαιο «αιώνιας πίστης και καθόλου πάθους» . Το χρυσό συμβόλαιο περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες δουλειάς , καθόλου χρόνος για προσωπική ζωή, αλλά ποιος τo υπολογίζει αυτό , όταν θα γυρνάς με μια Maserati  στο υπερ-lux σπίτι σου που οι καναπέδες του θα σε «αγκαλιάζουν» ζεστά» για να ξεκουράζουν το βασανισμένο σου κορμί, που η plasma-500 ιντσών τηλεόραση σου θα σου «μιλάει» μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.. που οι «δούλες» του παλατιού θα σε ταΐζουν χαβιάρι για πρωινό, που θα κάνεις μπάνιο με γάλα καρύδας και ακριβά αιθέρια έλαια…
___________________________________________________________________________

Πόσο δύσκολο είναι να διαλέξει κάποιος μεταξύ του “honey” και του “money”.. ?
Αν κάποιος με ρώταγε όμως, ΕΓΩ τι θα διάλεγα θα του φώναζα πως..
Αν έχεις το “honey” μπορείτε να γίνετε μαζί, διπλά «πλούσιοι» . Εσύ θα έχεις ΑΥΤΟΝ και αυτός, ΕΣΕΝΑ. ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.. Σου ακούγεται all time classic,στερεοτυπικό και πολύ romantic για τις αντιλήψεις σου.
Προτιμώ όμως να μείνω μια  Σου-ρεαλίστρια της ΔΕΚΑΡΑΣ , παρά μια ΛΟΥΣΑΤΗ ρεαλίστρια, full-time business-woman.
Βέβαια πολλοί είχαν τα μυαλά μου και κατέληξαν στα φανάρια να πουλάνε χαρτομάντιλα.
Ήξεραν όμως ότι ανέβηκαν έστω και για λίγο στον κόσμο της σαπουνόφουσκας και του παραμυθιού, με ιππότες και αληθινές μάχες...
Καλύτερα να είσαι ηττημένος στη μάχη και ας  ξέρεις πως πάλεψες με τον ΑΝΙΚΗΤΟ μαχητή , τον «’Ερωτα».
Τι κατάλαβαν όσοι δεν ήταν ποτέ στα «μετόπισθεν» ? Όσοι κέρδισαν την εύκολη πρόκληση της άνετης ζωής με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή?
…ΔΕΝ κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ. Είμαι τόσο σίγουρη.  Πούλησαν την ψυχή τους, για λίγα χάρτινα νομίσματα παραπάνω… Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΙΝΑΙ».. Όταν το δικό σου , καταδικό σου «εγώ», αγοράζεται από το εκάστοτε δημόσιο, για χρήματα…

BULLSHITS , honey..
.. It’s not about the money..
..We don’t need your money, honey..

… we love each other and… LOVE IS FOR FREE….!